WhatsApp

WhatsAppgroepen Veilig Albrandswaard
Voor meer in informatie bel naar 06-18226625 of
mail naar buurtpreventie-albrandswaard@live.nl

Ook Buurtpreventie maakt gebruik van WhatsApp!
WhatsAppgroepen hebben tegenwoordig een belangrijke plaats in onze samenleving daarom is ook Buurtpreventie Albrandswaard, afdeling Rhoon-Noord een voorstander om WhatsApp in te zetten om leefomgevingen veiliger te maken en te houden. Inmiddels hebben wij in een groot aantal wijken in Albrandswaard, WhatsApp uitgerold om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Wij, van Buurtpreventie Albrandswaard afdeling Rhoon-Noord krijgen van
de Politie vaak te horen dat het hier goed functioneert en en dat willen wij ook
graag zo houden!

Om de WhatsAppgroepen in Albrandswaard voor veiligheidsdoeleinden op de juiste manier te kunnen gebruiken hebben wij spelregels gemaakt.

De spelregels voor het gebruik van de Buurtpreventie WhatsApp zijn:

 • Bericht plaatsen op de WhatsAppgroep:
  Naar aanleiding van een onveilige situatie belt U allereerst de Politie via het landelijk nummer 112 en meld de situatie. Hierna mag/kunt U een berichtje plaatsen op de Whatsappgroep. Dit ter informatie van uw omgeving. Vermeld ook altijd de locatie waar het incident is en details zoals kleding(kleur), aantal personen, voertuig(kenteken) en verplaatsing (looprichting/ rijrichting). Dit bevorderd het gericht zoeken en voorkomt onnodige vragen en opmerkingen in de groep. Uw privacy komt niet in gevaar.
 • Berichtgeving:
  Gebruik korte teksten. Eventueel in meerdere berichtjes, dat leest makkelijker. Niet veelvuldig heen-en-weer berichten. Druk berichtenverkeer geeft “ruis” op de lijn en verminderd de aandacht van meelezers/-denkers. Reacties en/of vragen kunt U ook rechtstreeks aan de melder doen via “Privé beantwoorden”.
 • Bereikbaarheid:
  Blijf als melder goed telefonisch bereikbaar voor eventuele vragen en/of opmerkingen. Wij van Buurtpreventie gebruiken deze mogelijkheid vaak om een en ander te laten toelichten. Telefoneer altijd via het GSM-netwerk en niet via WhatsApp.
 • Aanwijzingen doorgeven:
  Als u aanvullende informatie betreffende de melding heeft, gebruik de mogelijkheid om dit aan te geven in de WhatsAppgroep. Dit wordt U nooit kwalijk genomen. Het is juist wenselijk en wordt gewaardeerd.
 • Wat willen we niet:
  Een vermist huisdier is een emotionele situatie. De WhatsAppgroep heeft hierin weinig meerwaarde. Dit soort berichten kunt u, eventueel via Buurtpreventie, online (laten) plaatsen op Facebook. Dit heeft een veel groter bereik. Hetzelfde geldt conflicten met buurtbewoners en relationele geschillen. Plaatsingen als deze en de reacties hierop worden gevolgd, geteld en uiteindelijk verwijderd. Dit om een waardevolle groep over te houden.
 • Vragen en opmerkingen:
  Heeft u vragen en/of opmerkingen over bovenstaande, neem dan gerust contact op met één van de beheerders.

Wilt u meer weten over onze WhatsApp groepen
neem dan contact op met:

Buurpreventie Albrandswaard
Dorpsdijk 40, 3161 KG Rhoon
Preventienummer: 06-18226625
E-mail: buurtpreventie-albrandswaard@live.nl

Samen voor een prettige en veilige omgeving.